Thursday, February 14, 2013

this month is not my month indeed

bantai tajuk english,
tapi nak cerita dalam malay je.



Februari. dalam dua minggu ni, tak menunjukkan bulan yang baik bagi aku. bukan percaya pada Luck or Feng Shui or what so ever. cumanya, apa yang dah jadi kebanyakannya buat diri sendiri terfikir "sedihnya dengan nasib diri". betul. tak tipu. 


Kisah Satu

tak pernah dalam 5 semester yang lepas aku rasa tak puas hati dengan polis bantuan kampus semacam seminggu yang lepas. serius terngiang-ngiang terbayang-banyang situasi masa tu. 

"ashraf, kalau awak nak kad matrik awak suruh kawan awak turun jalan kaki sekarang"

"takkan nak biar dia jalan sorang, dia perempuan encik"

"apa rancangan korang sekarang ni?"

"okay, yang lain boleh jalan, Hamzah, awak balik kolej, jalan kaki"

"dah pukul 1, mana boleh masuk dah. jalan kaki"

yes. basically it was my fault. Ayap stay dalam, and aku stay luar. aku tolong Ayap jual roti impit beliau malam tu. sebab nak habiskan stok before cuti raya cina. maklumlah UiTM cuti raya cina pun seminggu. tapi, Ayap nak hantar balik around pukul 11 macam tu. sebelum ni boleh je, tak sure sebab malam tu cuma berdua or memang dah ketat disebabkan kes kemalangan 4 pagi dua hari before tu. tak sure. tapi, serius rasa tak puas hati tak hilang sampai sekarang. kalau, kalau pakcik tu cakap elok elok, nasihat elok elok, and consider dengan hati dan perut, aku boleh terima. tapi dengan cara macam tu..............................



Kisah Dua

last week dah submit individual Flash. memang awal dari kelas lain sebab lecturer tengah sarat, and dia mungkin akan cuti awal. so, dengan nasib kurang baik, deadline kitorang dipendekkan. tapi, bukanlah satu masalah sebenarnya. the real problem was happened bila aku tak dapat publish montage. lapan jam, empat laptop aku try publishkan, tak boleh sebab kurang RAM. serius, nak menangis pun tak boleh sebab blur. malam before tu, boleh je, tapi touch up lagi 30 saat, jadi masalah. Alhamdulillah, lecturer lembut hati, suruh burn dalam fail .Fla je. wuhuhuhuhu....


Kisah Tiga

cerita assignment Flash lagi. hari nak submit, nak dijadikan cerita member2 yang ada transport semua ada hal masing2 luar Melaka. so, mengharapkan jejaka hebat Lendu Bakti nak tolong hantarlah. tanya pukul 11, pukul 2.30 ptg nak gerak. tanya pukul 2, pukul 4.30 nak gerak. and, Flash tu kena hantar before 5pm. 4.40pm call, kereta tak ada, Mubinz keluar tak balik lagi. and, kitorang dah macam................ siap je lah, baru fikir alternatif lain. last2 gigih sewa kereta, ambil kerja kat Lendu Bakti tu, mintak Ayap ambil kat dalam. nasib baik ada Ayap. serius itu pakai redah namanya. sempatlah hantar even dah pukul 5.20pm time tu. 


Kisah Empat

dah settle paper Marketing jumaat malam, baru perasan, tiket balik confirm habis. and yes, memang habis.  rasa nak menangis pun ada. lol. sebab selasa pagi lepas cuti ada speaking MUET. mana boleh balik lambat. event pun lagi seminggu, for sure banyak benda nak settle minggu tu. anddddddddddddd, lastly ponteng jugak kelas Marcomm pagi Isnin. wuhuhuhuhu.


Kisah Lima

dekat KL Sentral, bateri tetiba low. dah excited beli topup maxis, tak beli topup celcom. hantar mesej dekat ayah terhantar dekat orang lain. hantar meseh kat Dianah, terhantar dekat ayah. and, bateri habis macam tu je. serius buat nangis. menangis kejap pun dekat public phone Gate B. dah lah dengan perangai annoying akak kaunter tiket ETS tu, dengan penjaga information counter yang tak reeti nak senyum, aku tanya seikhlas hati pun macam tak faham soalan. haihhh.


Kisah Enam

pertama kali nya, selama 3 tahun survive dekat Melaka, duit dalam akaun tak ada dalam tiga nombor. wuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu. ini paling sedih. paling sedih. paling sedih. 


ini belum masuk rasa tak puas hati dengan abang cheese tart. #eh.




hrm. kadang-kadang dah banyak suka, ada susah lah, peringatan untuk diri tu.

No comments: