Monday, August 12, 2013

P U R I K U R A B U K A N K U R A K U R A K U

 okay, hari ni excited tulis sebab ini first experience. so hati terlonjak-lonjak suruh tulis cecepat. kikikikiki.

okay, firstly, tadi redah dengan kakak pergi Aeon Kinta City tu tanpa sebarang tujuan. cuma nak isi masa terlampau lapang. lagipun ibu dah risau dengan anak dara dia ni yang makin lama macam putus fius dalam kepala sebab enam bulan terperuk dalam ghumah. kahkahkahkah. tau pun ghiso. sape suruh tak bagi kita randomly keluar T.T


dah lama sebenarnya nak try purikura ni tapi bila baca experience fatin liyana pasal purikura yang mahal gilos, keinginan tu sering terbantut. tapi, disebabkan tadi keluar tanpa arah tunju dan target barang, so, kitorang pun tehegeh-hegeh pi naik atas tu cari purikura ni.


mula-mula tengok dekat booth dia, yang first sekali nampak harga. hohh. teka lah sendiri berapa. tapi, disebabkan dah baca experience fatin liyana, dah prepare jiwa raga lah nak terima kenyataan tu. cuma, terkejut jugaklah, kan, kan, kan.

fikir 4, 5 kali jugaklah sebenarnya. tapi sebab dah teringin bebenor, takpe, kita buat-buat redha.


dan, bermulalah mission kami........


mula-mula, tak faham langsung kayh, apa dia cakap sebab dalam bahasa Jepun. aku cuma paham arigatou, sumimasen, arashi, aishiteru. kahkah. tapi semua tu takde sebut dalam booth tu. hahh apa aku nak bedal.

mula-mula perasa ada counter je. sekali tetiba baru faham ada kena buat pilihan.

options tu ada gaya ada background, ingatkan kena tiru gaya-gaya dia. hahaha. sebab tu gambar-gambar kitorang macam ada pelik-pelik, sebaaaaab terikut gaya gegadis jepun tu. hahahahha.

dah dekat gambar-gambar last tu baru perasan pilih background je. hahahahahhaha.

dah habis tu, lari-lari keluar pegi edit, sebab risau gambar dia terus keluar, maluuuu. 

yang ni dari google. macam ni lah lebih kurang screen edit edit dia. siap boleh pilih BGM lagi.

part ni paling seronok, tapi paling blur sebab semua pun tulis jepun. hahhh, main tekan-tekan lah. asalkan menjadi. dah sampai satu part tu macam blur macam mana nak proceed, so, lagi sekali, main tekan je lah. hahahhahah.


part paling best bila dah siap tu, tunggu punya tunggu tak keluar pun gambar dia. siap pergi kat kaunter tu tanya. rupanya, keluar dekat tempat lain. ceh. yang kitorang tengok kat tempat lain. 


ini hasil ia. taraaa raaa raaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~



kasi zoom sikit. 



WARNING:
dalam photo booth tu, adalah dinasihatkan jangan excited sangat. nanti ter-attract orang lain and bila keluar semua tunggu siapa keluar dari situ. kahkahkah.

No comments: