Saturday, August 10, 2013

Syawal 1434H


"SEMUA ORANG CAKAP "YEAYYYY!!"


cerita dia macam ni,



asal - asal - asalnyaaaa, dua abang yang dah berkeluarga tu tak ada untuk pagi satu syawal ni. mula-mula tu dah terbayang-bayang dah sunyi jugak ni raya kitorang-kitorang je. budak-budak pun takde. yang bestnya, sedara mara pun pakat balik rumah belah mentua waktu raya first.



sekali, family angah buat keputusan, tunda dulu balik Melaka, balik lepas pagi raya. sebab nak teman ibu ayah beraya sini. hihihi.


seminggu sebelum raya, family Lop memang dah ada kat rumah and plan asal dah balik Penang last Ramadhan. and, malam raya tu ayahngah ajak satu family bukak puasa sama-sama.


and part paling best, dah seminggu tengok tiga sepupu tu main sama-sama, lepas susun-susun barang masuk kereta, terus cancel time tu jugak. haha. pun nak balik lepas pagi raya.


and, akhirnya COMPLETE lah family haji Mastor untuk raya ni. hihihihihihihihi. sebab tu gambar raya bukan main meriah :)



Allah, terima kasih atas nikmat bahagia yang Kau kurniakan untuk aku dan keluargaku. semoga nikmat bahagia ini berterusan sampai ke Jannah, semoga rezeki kita dimurahkan dan diberkati Allah. Alhamdulillah, untuk 20 tahun semua pun masih ada di samping aku memberi sokongan dan dorongan dalam hidup. *nangis*

No comments: