Friday, May 29, 2015

Short Update For Now

Hye and Assalamualaikum, guys.


Saje nak update pendek as I dah feel a bit dizzy sebab lama sangat menatap video yang tak siap-siap dari hari tu.

You know what? ANOTHER THREE WEEK BEFORE I END MY INTERNSHIP. YAHOOOOOOOOOOOOOOO..............nope, I should stop yahoo-ing myself here.

The ending of the internship means the beginning of job hunting for me. Actually, I got an offer from my boss to work here, but as I keep thinking and consider things here and there, I've decided to not continue to work here. Bila dah takde hati kan, macam mana nak stay sini. huhu.


Nama pun short update, so I stop here for a while. Nanti kita rajin kita update panjang lagi, kayh?

Friday, May 22, 2015

Happy Birthday Dalila!

It's 1130 pm right now. Another 30 minutes before this special day ended.


Thank you for all the doa(s) and wishes. i really appreciate it. Thank you so much.


Dulu masa sekolah pernah berangan umur 20 dah ada boyfriend yang boleh bagi teddy bear sama saiz dengan aku. haha. Macam apa je bila ingat. Punya beza dah harapan dulu dengan sekarang yang mana aki harus meletakka  aim yang lebih nyata. Aim yang aku sendiri tak boleh nak cerita lagi. Cuma, doakan lah usaha aku untuk mencapai aim tersebut dipermudahkan.


Sekian sahaja post pendek untuk hari lahir yang ke 22. Sebab esok nak pi kerja 😭😭😭

Sunday, May 10, 2015

Sejujurnya

Kalau ditanya,
Selepas ini ke mana arah kan ku tuju,
Aku masih buntu.

Kadang ada rasa jiwaku memang di situ,
Lakaran atas skrin, Gubahan secara virtual,
Namun tak pernah rasa diri ini cukup berseni.

Kadang aku rasa jiwa ku mahukan interaksi
Namun aku tak rasa aku ada yakin yang tinggi
Risau mesej yang aku sampai disalah erti

Kalau kamu jadi aku, 
Jalan mana kan kau pilih?


Kahwin bukan satu solusi.
Nak kahwin pun pening fikir bakal suami.
Apatah lagi fikir bajet kenduri.