Monday, May 29, 2017

My Belated's Surprise!

Hai, dah lama tak post dekat sini *tiup habuk*. Maklumlah dengan kemajuan teknologi yang ada, Facebook dan Instagram jadi pilihan. Tapi, takpe, mulai post ini, kita pastikan satu post satu bulan akan tercapai.

Back to the track.


22 Mei hari tu, kita sambut birthday kita yang ke 24 kome! Actually kitorang dah celebrate awal, simple treat from Ibu and a whole White Chocolate Macadamia from Kakak dah cukup membahagiakan.



So on 22 Mei tu pun takde apa yang special, sebab sibuk dengan audit EKSA untuk esoknya. Tapi, sempatlah reply Line Hoshi, dia tanya nak apa. Sebagai seorang yang tak pandai meminta *ehem* I was main taram je buat list, nak bunga, nak coklat, nak tengok wayang and lupa dah satu benda lagi. The only thing he replied was, okay, kena screening list ni dulu.


Honestly I tertunggu jugaklah apa dia nak bagi. Tapi, sampai Rabu takde langsung bungkusan PosLaju kat rumah. So I was, okay malas nak tunggu dah haha. Ada, ada lah. Takde, redha je lah.


And the story starts here.....


Hari Jumaat hari tu, disebabkan dah nak start puasa, dah start banyak sample kuih raya. So, masa tu kitorang baru lepas test kuih raya. So, masing-masing dah nak balik workstation masing-masing lah. And boss aku pun ada dekat ruang tamu tu.

Masa tu lah, ada this random guy masuk office sambil bawak sejambak bunga dan ada satu belon happy birthday terus pergi dekat meja En. Sharil. Sejujurnya, aku dah terexcited masa tu. Tapi the only thing pop-out on my mind was ini kerja si dugong-dugong lah.


Kejadian tu lebih kurang macam ni;


Random Guy : Bunga ni nak bagi dekat Dyla
En. Sharil : Dyla? Siapa Dyla?
RG: Dyla. D-Y-L-A
Aku: Salah bahagian kot (randomly and frust sebab dah perasan kejap tadi)
RG: Bahagian Korporat pejabat ni *tunjuk details dekat En. Sharil
ES: Okay, *Baca nombor phone kuat-kuat* siapa punya nombor?
Aku: Dalila punya!


And there it goes. Masa that guy hulur bunga tu aku intai dulu kad tu dan baru tau ni semua kerja Hoshi. As far as I know, Hoshi bukan jenis fikir surprise delivery semua ni. Terkejut jugaklah bila dia buat macam ni.


Masa tu, keluar semua paparazi punya perangai. aku tak tau berapa kali semua orang duk tanya siapa bagi. Sampai boss aku announce, jangan tengok Dalila dah, dia tengah malu tu. HAHA.


Bagi mengelakkan gosip liar, aku reveal jugak lah yang bagi ni boyfriend aku which is selama ni aku sangat jarang mention anything about having a boyfriend. Hehe. Sempat jugak Azam bagitau, dia risau kot **** yang bagi bunga ni. This is the hilarious thing I heard waktu tu!


So here it is, Dalila and the mysterious flower bouquet